Sisteme Flow Chemistry Vapourtec

Chimia în flux este cunoscută și sub denumirea de chimie în flux continuu sau plug flow chemistry. Acesta implică o reacție chimică care se desfășoară într-un flux continuu. Procesul oferă potențialul de fabricare eficientă a produselor chimice. Sistemele de chimie în flux au produs efecte majore în producția de tamoxifen (cancer de sân) și artemisinin (malaria) de exemplu.

Reactanții sunt mai întâi pompați într-un dispozitiv de amestecare. Apoi curgerea este continuă  printr-un reactor cu temperatură controlată până când reacția este completă. Reactorul poate fi o simplă conductă/tub sau un dispozitiv complex microstructurat. Dispozitivul de amestecare și reactorul sunt menținute la temperatura precisă pentru a produce reacția dorită. Reactanții pot fi de asemenea expuși la un flux electric sau un flux de fotoni pentru a produce o reacție electrochimică sau fotochimică.

Aici puteți găsi un numar impresionant de aplicații deja realizate cu Sistemele Flow Chemistry Vapourtec, structurate pe domenii (link pe pagina producătorului).